Turism & Transport

TURISM & TRANSPORT

 

DSC_2774A fi un invingator in industria turismului si transportului necesita o noua abordare strategica si abilitatea de a descoperi perspective UNICE despre consumatori, brand si tehnologii.

Turismul reprezenta ceva personal, astazi insa, prin intermediul tehnologiei , intreaga experienta este IMPARTASITA si EVALUATA public.

In industria turismului exista mai multi factori critici care vor impacta comportamentul consumatorului atat pe termen scurt cat si pe termen lung:

[arrow_list]

  • Cresterea dramatica a gradului de conectivitate, (de-a lungul intregii vacante)  prin adaugare unor platforme sociale la intreaga dinamica,  asigura turistilor experiente mai personalizate si mai valoroase in timpul fiecarei faze a calatoriei.
  • Aplicatiile si dispozitivele mobile. Luand in considerare conexiunea dintre dispozitivele mobile si caracterul personal al vacantei, Facebok,  prin formatul larg de advertising devine „principala agentie de publicitate” pentru hoteluri, companii aeriene, OTA si alte companii de turism.
  • Dezvoltarea dispozitivelor mobile face critica proliferarea de aplicatii. Digitalizarea muta consumatorii departe de desktop si laptop spre dispozitive si aplicatii mobile. Utilizand dispozitivele mobile, oamenii folosesc aplicatiile existente, reducand astfel influenta cautarilor bazate pe web.
[/arrow_list]

Jucatorii de succes de pe aceasta piata se adapteaza mai repede decat competitorii lor: ei investesc tot mai mult în digital, aduc inovatie si noi functiuni in aplicatiile lor mobile, pentru a marketa mult mai devreme. Acest lucru inseamna, de obicei transferarea investitiilor de la canalele traditionale de marketing la canalele digitale.


 

transportFuziunile strategice, agilitatea in alocarea resurselor si digitalizarea vor fi elementele care vor genera crestere si profitabilitate pentru companiile de transport.

 

Pentru a proiecta si implementa strategii performante, liderii companiilor de transport trebui sa incorporeze in strategiile lor urmatoarele cerinte esentiale:

[arrow_list]

Agilitate in alocarea resurselor. Directorii executivi pot accesa beneficiile oferite de agilitate prin depasirea barierelor comune care impiedica realocarea flexibila a resurselor. De regula aceste bariere sunt: lipsa de intentie, procese derizorii si lipsa de competente si mentalitati adecvate .

Rezolvarea dilemei activelor. Flexibilitatea generata de leasing rar justifica primle de asigurari,  ceea ce implica faptul ca multe companii de transport isi pot depasi competitorii prin detinerea celei mai mari parti a propriei flote.

Transformarea digitala – o poveste de succes. Datorita presiunii digitalizarii companiile de transport si logistica trebuie sa dezvolte strategii de digitalizare adaptate la proprii driveri de valoare. In loc sa adauge alte structuri digitale la structurile existente, companiile pot obtine mult mai multa valoare de la digitalizare, construind pe activele existente si utilizand punctele lor forte (portofoliul de produse si echipa de dezvoltare, actualele relatii cu clientii, activele companiei si modalitatile de dezvoltare a afacerii).

Aliante, fuziuni si achizitii. Folosind fuziunile si achizitiile ca sursa predominanta de crestere, companiile de transport si logistica vor trebui sa dezvolte programe pentru identificarea si integrarea achizitiilor atractive. In plus, companiile vor trebui sa dezvolte aliante strategice pentru a avea acces la noi piete si capacitati intr-un mod rentabil.

Gestionarea incertitudinii.  O strategie de piata performanta tine cont de pietele traditionale si experienta companiei pe aceste piete. Printr-o abordare prudenta directorii companiei trebuie sa fie expliciti cu privire la construirea, evaluarea și gestionarea riscului si incertitudinii in procesul de strategie.

Printre sursele de incertitudine, cu riscuri majore se numara si modificarile legislatiei: diminuarea impactului negativ al modificarilor legislative, precum si capturarea oportunitatilor pe care aceste modificari le genereaza, necesita o riguroasa analiza a constituentilor mediului de afaceri si dezvoltarea de capacitati si competente specifice activitatilor de afaceri externe.

[/arrow_list]

Executivii care dovedesc abilitati in combinarea cu succes a acestor cerinte într-o strategie convingatoare au o sansa reala de a creste mai repede decat piata.