Media & Entertainment

MEDIA & ENTERTAINMENT 

 

Publicitatea digitala este categoria cu cea mai rapida crestere din punct de vedere al cheltuielilor globale alocate media.

Atat publicitatea digitala cat si cea de banda larga sunt in intregime digitale, precum si componentele care au alimentat cresterea cheltuielilor cu jocurile video. De cealalta parte, cheltuielile traditionale pentru media non-digitala (reviste, ziare), au continuat sa scada .

În timp ce segmentele puternice astazi vor continua sa devina mai puternice în urmatorii ani, cheltuielile alocate segmentelor aflate in declin in 2015 vor inregistra un ritm de scadere mai lent in urmatorii ani .

Aceste tipare reflecta principalele doua drivere pentru cheltuielile cu media:

[arrow_list]
  • Trecerea la digital. Cheltuielile cu media vor continua sa migreze de la cheltuielile traditionale la cele cu produse si servicii digitale. Cercetarile internationale estimeaza ca pana in anul 2019, digitalul va reprezenta mai mult de 50% din totalul cheltuielilor generale cu media. Digitalul reprezentat de anunturile pe internet si mobil, va deveni cea mai mare categorie de publicitate depasind televiziunea. Mobilul isi va dubla cota de piata in advertising-ul digital. Aceasta trecere rapida la digital este determinata partial de numarul tot mai mare de consumatori conectati (network effect), extinderea telefoniei mobile , precum si datorita ratelor mari de adoptie a bandei largi mobile.
  • Pietele in curs de dezvoltare. In mod evident pietele în curs de dezvoltare joaca un rol esential in cresterea cheltuielilor alocate media la nivel mondial. Piața media din Asia-Pacific va fi cea mai mare sursa de crestere absoluta pentru industrie in urmatorii cinci ani.

[/arrow_list]

Schimbarea comportamentului consumatorilor, dezvoltarea rapida a tehnologiei, convergenta si ofertele de patru ori play vor genera fuziuni si achizitii importante si implicit transformari majore ale companiilor de media .

În toate sectoarele media, companiile trebuie sa reduca ofertele traditionale, sa creeze noi fluxuri de venituri, si sa reinventeze modelul de afaceri. De asemenea, acestea trebuie sa imbunatateasca eficienta operationala, sa consolideze perceptia brand-ului, si sa identifice noi oportunitati pentru a crea valoare.


 

radioTRANSFORMAREA radioului si televiziunii in era digitala

Radiourile si televiziunile publice se confrunta cu o lupta dificila pentru a ramane relevante intr-o lume digitala, versatila, fara frontiere si in permanenta dezvoltare. Pentru a ramane viabile radiourile si televiziunile, trebuie…

sa devina cei mai importanti furnizori de continut de inalta calitate, in timp ce isi exercita mandatul lor de a furniza servicii publice.

Acest lucru nu inseamna abandonarea activitatii traditionale. Mai degraba, radiourile si televiziunile ar trebui sa-si consolideze activitatile online pentru a deveni furnizori de continut integrat pe toate platformele media si sa extinda ofertele pe mai multe canale pentru a ajunge la fiecare grupa de varsta.

Acest lucru este posibil prin :

[arrow_list]
  • Masurarea punctelor de contact. Un punct de contact este un singur contact cu orice platforma media in timpul unei activităti de 30 de minute. Masurare aceastei valoari permite radiourilor si televiziunilor publice sa inregistreze “calatoria” mass-media a consumatorilor pe tot parcursul unei zile si sa genereze noi perspective in ceea ce priveste relevanta continutului pentru publicul tinta.. Aceasta activitate ofera radiourilor si televiziunilor o imagine comparabila a modului in care este consumata media pe mai multe platforme si le permite acestora sa captureze utilizarea paralela.
  • Revizuirea continutului. Odata inteles comportamentul de consum unic al tuturor grupurilor tinta, radiourile si televiziunile vor trebui sa imbunatateasca in mod agresiv continutul emisiunilor din portofoliu.
  • Revizuirea economica. Prin analizarea costurilor comparativ cu beneficile fiecarui gen si subgen, radiourile si televiziunile pot evalua costurile pentru a ajunge la un anumit nivel de consum pe genuri si cat din acest cost poate fi finantat prin publicitate , sponsorizare sau taxele de licentiere.
  • Dezvoltarea de capacitati si structuri de cross-media. Radiourile si televiziunile trebuie sa elimine structurile conventionale care separa televiziunele, de radio, print , si media on-line si apoi sa integreze fiecare platforma in intreaga organizatie . In acest fel, se pot construi capacitati de cross-media in toate activitatile, de la cercetare de piata si publicitate la inovare si resurse umane.
  • Finantare durabila. Printr-o abordare analitica a investitiilor,radiourile si televiziunile, pot realiza economii semnificative de costuri si pot genera noi venituri prin publicitate cross-media. De asemenea, trebuie gasite si alte surse de venituri decat cele generate de programe, cum ar fi: servicii video la cerere, oferte tip al doilea serviciu, si jocuri de noroc on-line. In acelasi timp , radiourile si televiziunile care isi mentin relevanta vor fi avantajate in accesarea finantarile publice .

[/arrow_list]

In contextul curentului general cum ca ziarele si revistele sunt o afacere pe moarte, companiile de media-print care vor reusi sa transforme cu success afacerea lor în era digitala isi vor intari puterea brand-urilor si isi vor creste creste numarul de cititori  precum si veniturile.