Factorii critici de succes ai economiei circulare – II. Inovarea modelelor de afaceri

0

Alinierea inovatiei in modelul de afaceri la cerintele economiei circulare.

In prima parte a cercetarii noastre, analizand cultura organizationala (O schimbare de paradigma in cultura organizationala este primul pas catre o economie circulara), am aratat ca imbunatatirea continua nu este suficienta pentru dezideratele economiei circulare. Intr-adevar, un alt factor esential este inovarea modelului de afaceri.

Economia circulara este un sistem regenerativ care redefineste cresterea economica. Conceptul se concentreaza pe beneficii pozitive la nivelul întregii societati si se bazeaza pe urmatoarele principii: eliminarea deseurilor si poluarii, pastrarea produselor si materialelor in uz si regenerarea sistemelor naturale.

Un model de afaceri este o descriere holistica a contextelor logice ale modului in care o companie genereaza valoare pentru clientii sai si pentru ea insasi. Modelele de afaceri ca instrumente analitice sunt folosite pentru a identifica in mod sistematic punctul de plecare pentru inovare.

When considering Circular Economy in the business model innovation process, companies must break the existing business model building blocks in order to re-analyze, reevaluate, re-invent and set them back together in alignment with the concepts of long-lasting design, maintenance, repair, reuse, remanufacturing, refurbishing, and recycling.

Luand in considerare economia circulara in procesul de inovare a modelului de afaceri, companiile trebuie sa sparga blocurile de construcție existente pentru a reevalua, reinventa si reconstrui, in concordanta cu conceptele de proiectare, intretinere, repararea, refolosire, reconditionare si reciclare.

Pe plan mondial, companiile care cauta inovarea modelului de afaceri isi concentreaza in general eforturile asupra etapelor dintre proiectare si consum: „etapa de proiectare-cumparare-consum”.

Cu cateva exceptii, majoritatea companiilor neglijeaza aspectele legate de „stadiul post-consum”, aspecte care sufera foarte mult din punctul de vedere al inovarii, al implicarii consumatorilor, al bazelor de date si digitalizarii.

Aceasta siutatie a fost generata de faptul ca, in economia liniara, „stadiul post-consum” este considerat „treaba altora”: schemele de conformitate, companiile de salubritate, autoritatile locale etc.

Cele mai recente evoluții de pe piața UE (evolutia costurilor de colectare si reciclare, preturile materiilor prime, interzicerea unor ambalaje de plastic, instrumente economice etc.) si interzicerea importurilor de deseuri in China, vor determina companiile sa inoveze modelele de afaceri. Acest proces nu va fi doar de dragul sustenabilitatii, ci si pentru a obține o pozitie competitiva pe piata.

DRIVERII INOVARII

Avand in vedere economia circulară ca si sistem regenerativ, inovarea modelului de afaceri trebuie sa considere mai multi driveri cu impact semnificativ si simultan asupra blocurilor de constructie ale modelului de afaceri.

Resource-Driven. Inovatia bazata pe resurse (cu siguranta unul dintre principalele motoare ale economiei circulare) izvoraste din capacitatile si infrastructura existenta in organizatie sau din parteneriatele sale strategice.

Offer-Driven. Extinderea propozitiei de valoare la „etapa post-consum” va diferentia si va genera un avantaj competitiv de lungă durata. Piata ofera multe exemple in acest sens (a se vedea propozitia de valoare Nespresso „post-consum” – link).

Consumer-Driven. Inovatia bazata pe consum se axeaza pe nevoile consumatorilor, pe facilitarea accesului sau pe cresterea confortului în ambele stadii: „consum și post-consum”.

Finance-Driven. Fara indoiala, inovatiile generate de fluxuri de venituri noi, mecanisme de stabilire a preturilor sau structuri de cost reduse afectează toate blocurile de constructie a modelului de afaceri. Avand in vedere faptul ca unele dintre costurile legate de „stadiul post-consum” sunt influentate de mai multe parti interesate, rolul parteneriatelor strategice in inovarea bazată pe finantare este esential.

PRINCIPIILE INOVARII

Pentru a incorpora stadiul post-consum in procesul de inovare a modelului de afaceri, companiile trebuie sa tina cont de urmatoarele principii:

Depasirea „caracteristicilor” functionale ale produsului si includerea „job-uriloră” specifice stadiului post-consum. Companiile trebuie sa priveasca dncolo de „caracteristicile” functionale ale produselor si sa creeze noi valori adaugand cacteristici” importante, sociale, emoționale și de mediu pentru a genera un comportament adecvat post-consum.

Deoarece oamenii se afa incentrul tuturor sistemelor pe care le dezvoltam economia circulara trebuie să genereze accesibilitate, oportunitate si credibilitate.

Oamenii isi vor schimba comportamentul în stadiul post-consum daca vor vedea întregul proces ca fiind Usor, Recompensat si Normal.

Reproiectarea produselor, considerand in acelasi timp regandirea sistemelor de colectare a deseurilor, pentru a ajuta mai mulți consumatori să obtina o „activitate radicala imbunatatitat”.

A trai într-o lume globalizata duce la o întrebare: Cum vor interactiona modelele de afaceri inovatoare cu cerintele economiei circulare cu modelele actuale de afaceri liniare existente in întreaga lume?

Chiar si in era Economiei Circulare, competitia va ramane judecatorul suprem. In procesul de inovare, companiile trebuie sa analizeze impactul asupra costurilor, impactul propozitiei de valoare si impactul asupra consumatorilor.

Impactul Economiei Circulare asupra costurilor. In ceea ce priveste impactul asupra costurilor, companiile trebuie sa identifice cele mai ridicate „elemente de cost” legate de activitatile specifice post-consum (infrastructură, colectare, transport, comunicare etc.) si sa evalueze ce se intampla cu adevarat atunci cand aceste elemente sufera modificari substantiale. Ccompaniile trebuie sa analizeze:

  • Ce elemente de valoare ar trebui să dispara si ce ar trebui sa creeze pentru a compensa absenta lor?
  • Care sunt investitiile in infrastructura pe care ar dori să le faca si cata valoare creeaza pe termen lung?

După identificarea investitiilor adecvate, companiile trebuie sa ia in considerare cat de multa valoare pot crea aceste investitii pe termen lung si cum aceste investitii contribuie la implicarea consumatorilor si la scalabilitatea modelului de afaceri.

Impactul propozitiei de valoare. Toate companiile opteaza pentru a incepe proiectarea propozitiei de valoare din partea tehnologiei sau a celor mai inalte si mai relevante nevoi ale clientilor. Oricum, in contextul unei economii circulare, companiile trebuie sa tină cont de impactul propozitiei de valoare si sa se întrebe:

  • Ce caracteristici ar trebui sa le elimine, sa le reduca, sa le consolideze sau sa le creeze noi pentru a genera o experienta valoroasa dupa consumul clientilor in contextul cerintelor privind economia circulara?
  • Care sunt implicatiile asupra costurilor ca urmare a modificarilor la propozitia de valoare propusa?
  • Care este impactul real al cerintelor Economiei Circulare asupra valorii modelului de afaceri (segment de clienți, canale, venituri etc.)?

Avand in vedere ca conceptul de economie circulara, este un proces lung între proiectarea unei propuneri de valoare care creează valoare pentru clienți și un model de afaceri care creează valoare pentru companie.

Impactul clientului. Nu în ultimul rând, companiile trebuie să analizeze impactul asupra clienților. În timpul acestei tranziții de la o economie liniară la cea circulară, modelele de afaceri vor suferi pe ambele părți, cost și valoare. De asemenea, accentul trebuie pus pe ceea ce clienții încearcă să facă în faza post-consum și pe cum să le prioritizeze.

Companiile ar trebui să dezvolte o înțelegere globală a modului în care profilele clienților evoluează în timpul acestei tranziții:

  • Pe ce segmente de clienți ați putea să vă concentrați și pe ce segmente ați putea reduce sau elimina?
  • Cum se preferă acești clienți în stadiul post-consum și ce relație se așteaptă? Care sunt implicațiile costurilor?

Cum se potrivesc modelele de afaceri inovatoare în economia circulara?

Pentru a se potrivi cu orice model de afaceri, companiile trebuie să identifice mai întâi nevoile clienților relevanți pe care ei cred că le pot aborda cu produsele lor, inclusiv nevoile post-consumatoare. De obicei, în acest pas companiile sunt prototipuri (pe hârtie) propuneri de valori multiple pentru a veni cu cele care produc cea mai bună potrivire.

A doua montare are loc la nivelul pieței atunci când clienții reacționează pozitiv la propunerea de valoare și devine tracțiune. Companiile trebuie să aibă dovezi că produsele lor generează o valoare a consumatorului, înainte și după consum.

Ultima instalare are loc atunci când companiile au dovezi că propunerea lor de valoare poate fi încorporată într-un model de business scalabil și profitabil.

CONCLUZIE

Inovația modelului de afaceri în era economiei #circulare este un proces foarte lung în care companiile vor învăța în mod inevitabil că multe dintre ideile lor pur și simplu nu generează valoare sau scalabilitate pentru clienți. Punerea în aplicare a principiilor Circulara Economică în inovarea modelului de afaceri nu este atât de ușoară.

Pachetul de economie circulară prezintă câteva obiective, însă numai atingerea acestor obiective nu înseamnă că principiile economiei circulare au fost îndeplinite sau că a avut loc inovarea modelului de afaceri.

În afară de principiile economiei circulare, în procesul de inovare, companiile trebuie să aibă în vedere și dinamica mediului de afaceri: forțele pieței, forțele industriale, tendințele cheie și forțele macroeconomice.

În special în Europa, unde majoritatea activităților post-consumare sunt gestionate de scheme de conformitate (bazate pe principiul responsabilității extinse a producătorilor), companiile trebuie să analizeze dacă aceste sisteme de conformitate (cu competențele și resursele actuale) vor putea contribui la inovarea modelului de afaceri epoca economiei circulare.

WHAT’S NEXT?

Deoarece majoritatea activităților post-consumare necesită o rețea și o experiență puternică, următorul factor critic care trebuie abordat este: masa critică.

Share.

Leave A Reply