Cultura organizationala

Identificam fortele care actioneaza asupra culturii organizationale actuale si dezvoltam programe de schimbare concentrate pe transformarea holistica a companiei.


Colaboram cu echipele din organizatii la modelarea schimbarii si inzestram manageri cu abilitățile de care au nevoie pentru a executa programe de schimbare de succes în contextul obținerii unor rezultate de business tangibile. Ne concentram pe elementele critice care influenteaza comportamentul si modeleaza cultura organizationala:

 1. Lideri: rolul acestora in modelare comportamentelor prin: stilul de comunicare si modul in care gestioneaza timpul, prioritatile si interactiunea cu raportorii directi (micormanagemt sau de management bazat pe principii);
 2. Recrutarea & dezvoltarea oamenilor: oportunitățile de avansare in cariera si de dezvoltare personala oferite de organizatie; promovarea si retentia talentelor; coaching-ul si mentoringul; programele de invatare si de dezvoltare ale organizației;
 3. Managementul performantei: indicatorii de performanta utilizati de organizatie pentru a defini si urmari performanța, precum si politicile si practicile privind recompensarea, beneficiile, si sanctiunile, inclusiv consecintele generate de comportamente nedorite;
 4. Interactiunile informale. Networking-ul, natura interactiunilor unu la unu, intrunirile si evenimentele unde exista un interes comun sau unde oamenii invatati cum pot avea acces la expertiza organizatiei;
 5. Design-ul organizatiei: structura organizatorica, procese si roluri, drepturi de decizie, modalitatile si relatiile de colaborare cu sediul central, layout-ul si design-ul birourilor;
 6. Resurse: proiectele finanțate, accesul la resurse umane, sisteme de management, instrumente analitice;
 7. Valorile companiei. Credintele colective, idealurile și normele care ghideaza comportamentul oamenilor si ii ajute sa adere la prioritati, mai ales atunci cand companie se confrunta cu dificultati.

Analizam factorii care creează valoare pentru organizatie inplicandu-ne in problemele de strategie si portofoliu. Ne concentram asupra fluxului de numerar si pe crearea unei mentalitati care sa asigura rezultate rapide si durabile. Cercetam modalități de a imbunatati rutinele existente si incercam sa evitam situatiile in care deciziile sunt determinate mai degraba de rutinele functionale din companie decat de maximizarea profitului (asa cum ar trebui sa fie).

Influentati de provocarile pietei sau de sentimental potentialului neexploatat, unele companii au curajul de a forta organizația pentru a obtine rezultate extraordinare. In unele cazuri, acest impuls vine de la liderii care vor sa mentina avantajul competitiv sau sa duca compania pe teritorii neexplorate (de la bine la exceptional!) în altele cazuri impulsul este generat de situatii financiare si competitionale grave.

Liderii organizatiilor au la dispozitiie o gamă largă de parghii pentru a alinia comportamentul angajatilor la strategia companiei și a diminua decalajul dintre cultura organizationala actuala si obiectivele companiei. Aceste parghii reprezintă un amestec de tactici mai agresive sau mai usoare, care, separate sau combinate, modifica comportamente.

Schimbarea imbraca mai multe forme, de la restructurari moderate pana la transformari pe scaara larga, in functie de specificul si nevoile companiei. Abilitatea de a gestiona schimbarea este un avantaj competitiv, companiile care pot construi competente de schimbare superioare, isi vor depasi competitorii si vor reusi pe termen lung.


simplitateDatorita complexitatii activitatii, SIMPLITATEA a devenit o NECESITATE.

 1. Ce fac ceilalti, care este activitatea lor reală?
 2. Consolidarea managerilor ca integratori si eliminarea nivelurilor multiple de subordonare. Integratorii trebuie sa aiba puterea si interesul pentru ai face pe altii să coopereze.
 3. Trebuie sa mergem mai departe de fisele de post, pentru a înțelege contextul real. Prin eliminarea normelor  si utilizarea integratorilor – cu atat suntem mai mari dar noi facem opusul – cu cat suntem mai mari cu atat creem reguli mai multe
 4. Imputerniciti oameni pentru a-i face sa gandeasca si sa utilizeze inteligenta, in caz contrar, ei se vor retrage. Creati bucle de feedback care expun oamenii la consecintele acțiunilor lor.
 5. Cresteti reciprocitatea si eliminati circuitele care conduc la auto-suficienta, atunci oamenii vor vom coopera.
 6. Recompensatii pe cei care si avertizatii pe cei care nu cooperează. Vina nu este pentru eșec; vina este pentru incapacitatea de a ajuta sau de a cere ajutor. Asfel se schimbă totul oamenii vor inteleg ca nu vor fi terorizati daca dau gres, doar daca nu ajuta sau cer ajutorul.

aceste aspecte au un impact major asupra design-ului organizational. Putem astfel gestiona complexitatea fara a fi complicati, generand valoare cu costuri mai mici.Batalia reala nu se duce impotriva competitorilor. Acest lucru este abstract, cand luptam noi cu competitia? Bătălia reală este împotriva noastră, împotriva birocrației noastre, complexitatii inutiel generate de noi.